Arvio

Arviossa katsomme, koskemme ja kokeilemme nystyrät pystyssä miltä muotoilu tuntuu ja toimiiko se.

Muoti ja ruoka kohtaavat design-hotellissa.

Sateisen harmaana huhtikuun lauantaina kepeän kesäiset vaatteet ja lyhyet
helmat ovat vielä kaukainen ajatus. Ensimmäisiä hiirenkorvia odotellessa
kävimme kuitenkin kurkistamassa kevään muotiin Klaus K-hotellin
muotibrunssilla. Helsingin 'muotihotellinakin' tunnettu Klaus K on järjestänyt
muotibrunsseja jo useampana vuonna. A3-lehti kävi tutustumassa
konseptiin. 

Vaihtuvien suunnittelijoiden ja muotimerkkien isännöimillä
brunsseilla tarjoillaan otteita mallistoista muotinäytöksen muodossa. Suuressa
osassa muotibrunssia on tietenkin ruoka. 
Muotibrunssi on katettu hotellin toiseen kerrokseen vastaanoton tuntumaan.
Tällä kertaa muotibrunssia isännöi jo aikaisemmasta numerostamme tuttu
Paloni. Tilassa soi letkeä musiikki, jota suunnittelijanakin tunnettu Fiona
Timantti soittaa. Kaikki sujuu mutkattoman sulavasti ja saamme pöytämme
ravintolatilasta. Tarjoilija kertoo meille kuinka löydämme alku- ja jälkiruoat ja
saamme valita listalta pääruoan. Pöydät suorastaan notkuvat herkkuja.
Muotibrunssin ja tavallisen brunssin erottaa tässä vaiheessa ainoastaan
sisääntulon vaaterekit. Keskitymme siis pöytien antimiin. 

Useampaan kertaan
pohdimme tulemmeko kenties näkemään muotinäytöksen brunssin aikana vai
mikä on iltapäivän ohjelmana. Brunssin kestoksi on mainittu kolme tuntia.
Tässä vaiheessa olisi ollut kätevää, että pöydissä olisi ollut ruokalistan lisäksi
tietoa brunssin järjestäjästä ja mukana olevista merkeistä sekä
suunnittelijoista.
Pääruokia nauttiessamme alkaa vihdoin tapahtua. Palonin Minna Särelä
toivottaa kaikki tervetulleiksi brunssille ja kertoo muotinäytöksessä mukana
olevat suunnittelijat. Sitten alkaa muotinäytös. 

Noin kymmenen mallia kävelee
vuorotellen ympäri ravintolaa päällään eri suunnittelijoiden vaatteita ja
asusteita. Erityisesti mallien kukkairokeesit ovat kerrassan ihanan keväiset.
Näytös on nopeasti ohi ja palaamme ruokaan. On jälkiruokien aika.

Vietämme brunssilla lähes koko sille varatun ajan, noin kolme tuntia. Ruoka on
hyvää ja sitä on tarjolla enemmän, kuin ikinä pystyy syömään.
Brunssille osallistujat ovat 95% nuorehkoja naisia. Monet ovat selkeästi tulleet
brunssille ystäviensä kanssa ennen kaikkea nautiskelemaan toistensa seurasta
ja leppoisasta lauantai-päivästä. Muodista nauttiminen on tehty
mahdollisimman helpoksi. Pöydästä ei tarvitse nousta kuin hakemaan
täydennystä lautaselleen. Muoti tarjoillaan pöytiin.